• X-35-cup och Byxelkroken i helgen

I helgen är det väl seglingsavslutning för många. X-35-cupen intar Nynäshamn med nio båtar, och om jag inte har helt fel seglar även fem X-332 i Nynäshamn. Jag kommer att tillsammans med pappa att vara på plats i Nynäshamn under söndagen för att kolla in den heta cupen. Får se om de värmer oss i det ruggiga höstvädret.

Lite längre söderut, Kalmarsund, så seglas partyseglingen Byxelkroken. 115 deltagare är anmälda och flera av dessa från Nyköping och Oxelösund. Västliga friska vindar väntas på lördagen. Dessa vindar avtar och på söndagen kan det vara runt fem meter. Slör/läns till Byxelkrok och kryss hem mot Västervik. Vem som helst kan vinna. Expresserna brukar alltid ligga i topp. Och det ska bli intressant att se hur det går för Avantimes nya FinnFlyer 42. Jag tror inte de har med segern att göra. Det tar sin tid att lära sig en ny båt.

Rapporter från seglingarna kommer under helgen.


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.