Avmastad och redo för upptagning

tango230927

Det går snabbt och smidigt om man är förberedd. Idag mastades både min båt Tango, och pappas båt Mistli av. Totalt tog det 80 minuter. Från att vi kom till båtklubbens grind, till att vi gick ut från grinden. Själva avmastningen tar max en kvart per båt.

Naturligtvis är allt maximalt förberett innan avmastning. På Tango tar jag bort allt utom förstag och toppvant medan båten ligger vid bryggan. Vid mastkran fäster vi lyftvajern, lossar ett toppvant. Sedan är det bara att lyfta så att masten går fri från mastfoten, och sedan är det bara att veva ner masten. Klart!

Jag tror det var 35:e gången vi mastade av Tango, så vi har lite rutin på detta.

På söndag är det upptagning.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.