Båtkoll i Trosa hamn 20210605

Det blev en båtkoll idag också. Jag tog en tidig promenad förbi Trosa Gästhamn, och jag blev förvånad över hur mycket gästbåtar det låg där. Jag räknade till 8 segelbåtar, samt tre fyra motorbåtar. Och då är jag säker på att minst en hade lämnat innan jag kom ner. Känns som att det är ovanligt mycket båtar så här tidigt på säsongen. Många är utländska. Jag tar med alla idag i mitt inlägg då många är lite udda båtar.

Denna båt hade jag inte fixat utan internets hjälp. En Beneteau ser jag att det är. En sjöhäst i fören avslöjar det. Det är en Beneteau Idylle 1150 från 80-talets början. Jean Berret stod för design av denna modell liksom många andra Beneteau-båtar på den tiden.
Jag antar att detta inte är en svensk båt, men den saknar både nationsflagga och gästflagga.

Längst ut i morgonsolen låg denna udda Bavaria. En Bavaria 40 Vision från 2006.

Det här är faktiskt också en Bavaria, en Bavaria 410 Caribic. Den är från 2000-talets början och designad av kända Judel/Vrolijk.

Den här är inte lika udda. Snarare en av de vanligaste Bavariamodellerna, Bavaria 34 Cruiser (1999), Men den har polsk nationsflagga.

En Dufour 32 Classic från 1996. Slovenska J&J Design står för linjerna, och det är samma ”gubbar” som knåpat ihop Bavaria 34 på bilden ovan.

 

En något modernare båtmodell i form av Dehler 34 S/V. Jag tror att det låg två sådana i hamnen i natt för jag vet att 2star-deltagaren Windriven låg här, och det är inte denna båt. (Här trodde jag fel, måste ha förväxlat dem med nån annan. Det är Windriven). S/V står för Simonis/Voogd som är herrarna som står för designen.

 

Mani 34 tillhör inte heller de vanligaste båttyperna i gästhamnarna. Båten ritades till 3/4-ton-VM i Marstrand 1984 av Svein H Ingebrightsen. På Gotland Runt i början på 90-talet deltog det en racing-version med namnet Roselyne & Lejonen vilket är en film. Den båten var helt turkosfärgad har jag för mig, skorv och däck.

Ock så till sist en tysk jorden runt-seglare. Eller i alla fall med ambitionen att segla jorden runt. Båten är en Feeling 32 och googlar man på det som står på sidan, annaundmalin så kommer man till seglarnas hemsida. Två tyska 24-åriga tjejer som sålt allt det äger för att segla jorden runt…och så hamnade de i Världens ände Trosa ;-)

www.annaundmalin.de • Instagram • YouTube

 

2 comments for “Båtkoll i Trosa hamn 20210605

  1. Kenneth
    29 januari, 2022 at 23:04

    Första båten är s/y Sylvia, känd från http://www.alluringarctic.com/ och Alluring Arctic på youtube. Hon såldes 2020 för en ny båt, så du har fångat henne under nya ägare.

  2. 4 november, 2023 at 10:37

    Ja, Internet är oumbärligt i vår tid. Så det är möjligt för ”normala” människor att också gå till sjöss

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.