Båtkoll i Trosa hamn 10/8

Det är lördag morgon och det är nu väldigt glest mellan båtarna i hamnen. Jag tror det var sex båtar med mast. Under fredagen hann jag inte med att skriva något inlägg, men några bilder hann jag med att fixa. Så dagens inlägg innehåller bilder både från fredag och lördag. Med tanke på hur glest det är mellan båtarna nu är det inte säkert att det blir ett inlägg varje dag, även om mina promenader fortsätter. Men dyker det upp något vackert, udda, fult, eller helt enkelt något som det är värt att skriva om så blir det ett inlägg någon gång då och då.

Den här båten hamnade på bild under fredagen. Den ser lite märklig ut. Snobbranden, linjen under relingen är identisk med swan-dekoren. Men är det en Swan? Tveksam!

Och vad är det här då? En skapligt modern skärgårdskryssare av något slag. En SK 55? Lång är den i alla fall.

 

Det är är väl inte en av de vanligaste Maxi-modellerna. Det är en Maxi 33, som jag antar baseras på 999, men med grundare köl, lägre rigg och vindruta bland annat. En Maxi 33 finns för övrigt på Trosa Båtklubb. Och en Maxi 33 har vid flera tillfällen deltagit på Gotland Runt.

 

Här är ytterligare en ovanlig båttyp. Hunter och jag tror det är en Hunter 310. Notera att den har Schweizisk flagga. 1997 presenterades denna modell, som många Hunter-båtar har den Bergström&Ridder-rigg.

 

Det här ser ut som en Allegro, men jag tror att det är en Vagabond 31, och det är då Harry Becker som står för designen.

 

I den intre hamnen hade denna äldre motorseglare letat sig in. Jag tror det kan vara en Beneteau Evasion 32


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.