• Harald avbryter Svalbardsresan

Harald Axling har beslutat att avbryta sin seglats mot Svalbard. Skadan i benet behöver ses över och troligen opereras ytterligare en gång.
Här berättar han själv om de sista dagarna innan hemresan:

”Nu har min seglats till Svalbard nått sitt slut. I onsdags var jag på återbesök på Tromsö Universitetssjukhus för femte gången efter att ha varit inlagd där och opererat mitt vänstra ben. Beskedet jag fick nu var att det kan behövas ytterligare en operation. Den skulle eventuellt kunna ge en längre tid konvalicens, så jag blev rådd att flyga hem och göra den operationen hemma. Sagt och gjort, vi kastade loss från Tromsö klockan 19 och gick söder ut för motor utan vind. Efter 40 nm. började dieseln ta slut så vi gick in till Finnsnes där det finns tankställe med automat för kort, men, men den tog inte alla korttyper så det var bara att förtöja och sova tills det blev dager igen. Klockan åtta på morgonen kom den ansvarige för pumpen, och vi fick använda hans kort och betala honom kontant. Det blev 80 liter á 9.67 NKR, ett okey pris. Nya friska tag nu också med lite vind, vårt mål var att komma fram till Narvik vilket vi också gjorde klockan 22 efter 88 Nm. Faktiskt en riktigt skön dag på sjön.

Nu lämnar jag Axile här i Narvik på en båtklubb i Vassviken efter urpackning till Thores bil. Han kör hem mot Strängnäs via Kiruna och på Kiruna flygplats har jag bokat en flygbiljett hem i morgon lördag, så dit åker jag med, och landar på Arlanda klockan 12.05 där Anton hämtar mig.

Det går inte alltid som man planerat, men hälsan måste gå först.”


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

2 comments for “• Harald avbryter Svalbardsresan

  1. Mats V
    18 juli, 2015 at 10:56

    Som sagt; hälsan först, Harald. Väl kämpat!

  2. Per L
    19 juli, 2015 at 23:49

    krya på dig! Om det kan vara nån tröst är det lika kallt i stockholms skärgård som på svalbard…utan isbörnar dock

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.