• Axile har AIS-problem

Högbondens Fyr, ett känt landmärke längs södra norrlandskusten

Harald Axling och hans båt Axile har nu nått Mjältön. En ö mellan Nordingrå och Örnsköldsvik. Om jag förstår det rätt så är Mjältön sveriges högsta ö med sina 236 meter över havet. Strax utanför ligger Ulvön med sina mer beskedliga 92 meter över havsytan.


För er som försöker följa Axiles resa via AIS så meddelar skepparen att han har problem med AIS-anslutningen ombord. Något klappar i antennen och reservdelar är beställda. Förhoppningsvis kommer dessa att levereras till en butik i Båtskärsnäs söder om Kalix, där Axile sedan ska lyftas upp på lastbil.

Harald har även försökt maila mig filer från sin Garmin-klocka. Märkligt nog har jag inte fått dessa mail. Andra som han mailat till har dock fått dessa filer. Börjar undra om det är något strul med min tangosailing.nu på mitt webbhotell. Vet inte riktigt hur sådant funkar. Hemsidan har ju varit lite seg stundtals.


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

1 comment for “• Axile har AIS-problem

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.