• Seapilot 2star | Startgrupp 7

SP2s_grupp7_15

Så har vi kommit fram till den sista startgruppen. Den innehåller bara fem olika båttyper. Tre Aspect 40, tre Arcona 430, två IMX 40, och så en av vardera Wasa Atlantic och B&R 38.

Igentligen tycker jag att nästan alla har chans på pallplatserna. IMX 40 My X med Crister och Conny Bäckström har jag dålig koll på. Likaså Wasa Atlantic Adrenaline med Ulf Sjöholm och Stefan Persson. Och om jag inte har koll så brukar det innebära att de inte brukar synas så högt upp i resultatlistorna.

IMX-båtarna och Arcona-båtarna liksom Wasan ser nog helst att det inte blir så mycket undanvind. Aspecterna och Pac-Man, B&R 38 drar iväg fint på en frisk slör.

Arcona 430 Zelma med Johan Zellman och Bertil Janmark brukar ju vara på pallen, när de kommer i mål. Jag tror det är ett säkert kort att satsa på Zelma som en av tre på pallen. Arconan är väl en ganska hygglig allround-seglare. De vann för övrigt det första Watski 2star 2008.

Pac-Man, Effect och Styv på Hyundai Cup.

Pac-Man, B&R 38 med Jimmy Hellberg och i år Per Svanberg skulle helst vilja ha 13 sekundmeters slör runt hela banan. Då är de nästan oslagbara. Nu ser det inte ut att bli så. Men Hellberg och Svanberg kan nog hålla fart i båten ändå. En pallplats blir det tror jag.

Då är det frågan vem som tar den tredje pallplatsen? IMX 40 FoXy Lady med Rickard Bergqvist och Johan Kaljo har två pallplatser sedan tidigare, och på andra race som ÅFOR och ORCi-mästerskap har det gått bra.
IMX-båten vill nog helst ha kryss, och det blir det kanske inte så mycket.

Och så finns det ett gång långa, lätta Aspect 40 med stora segel. Respect gick bra 2010 och 2011. På senare år har det gått sämre. Men vad jag vet så har båten uppdaterats en del till i år.
Effect med Rolf Tannergård och bandyliraren Jonas Claesson är ju ett intressant par. Tannergård har ju många års vana av båten. Claesson har seglat många olika båtar genom åren och han vann sin startgrupp 2011 med Need for Speed, Humphreys 30.
Även Kalle Hultman och Johan Grevald med Styv kan nog vara med och tampas om pallplatserna. De har seglat båten ett par år nu och det går bättre och bättre.

Inte helt lätt att välja ut topp-tre här, men jag väljer dessa:
Mitt topp-tre-tips: Zelma/Arcona 430 – Effect/Aspect 40 – Pac-Man/B&R 38

Det var genomgången av alla startgrupper. Men det kommer förståss mer. Vad jag hinner skriva återstår att se.

Tippa gärna på din favorit:

Segrare Grupp 7?

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.