• Allsvenskan | OxSS hoppas på Josefin

allsvenskanOxelösunds Segelsällskap är på gång inför den allsvenska premiären. Träning i J/70 väntar nästa helg i Saltsjöbaden, och det är nog nödvändigt. Västkustklubbarna har vad jag förstått varit väldigt aktiva när det gäller träning i Allsvenskans tävlingsredskap, J/70.

I Oxelösund finns många duktiga seglare och flera av dem kommer att finnas med i laget. I Premiärlaget till Saltsjöbaden finns bland annat de gamla Express-seglarna Jan Hallberg och Håkan Andersson. Till dessa kommer även Claes Ljungdahl och Martina Thorn. Ytterligare en person ska in i laget.

Till den tredje regattan i Allsvenskan hoppas OxSS på världsseglaren i Laser radial, Josefin Olsson. Men inget är klart där ännu. Josefin har ett tufft program framför sig i sin satsning fram mot OS.

Andra seglare som är aktuella att för OxSS är bland annat Rickard Jacobsson, Mikael Lövgren, Per Gustafsson, Emil Nilsson och Mårten Nordlund.

Det ska bli kul att följa tävlingarna, men jag har en känsla av att de stora klubbarna, KSSS och GKSS samt några västkustklubbar ska räknas som favoriter.

De tre deltävlingarna i Allsvenskan 2015 är:
22 – 24 maj, KSSS, Saltsjöbaden, Stockholm
14 – 16 aug, MSS, Västra Hamnen, Malmö
28 – 30 aug, HjBK/CCYC, Grötö, Göteborgs skärgård


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.