• Ny logg på Tango

Efter att i princip seglat utan logg några år så har jag nu investerat i en ny logg. Den gamla Silva Nexus-loggen har givit upp. Nu när min rorsman och pappa fått ordning på synen igen så kan det ju vara trevligt med en logg.
Jag valde NASA-loggen av två anledningar. lågt pris och stora siffror. Även om pappas syn nu är skarp så finns det risk att den blir sämre, och då är det ju bra med så stora siffror som möjligt. Och priset, 1900 Skr är ju överkomligt. Jag har inget behov av en massa funktioner. NASA-loggen visar fart och distans. Det är vad jag behöver. Vattentemp finns det ju loggar som visar, men jag lär ju aldrig behöva veta det då jag förmodligen är Sveriges största badkruka. Startklocka har jag både på telefonen och i min iPad.

Nästa söndag, den 26 april har vi bokat sjösättning så vi har veckan på oss att bända loss den gamla loggen och sedan få det den nya. Det senare lär vara betydligt enklare än att få bort genomföringen för det gamla loggen.

Förhoppningsvis blir det även lite varmare några dagar nu så vi kan gå över kölen med lite spackel. Annars får vi väl hoppa över det, eller spackla ändå. Men då blir det säkert samma visa igen. Antar att det är en anledning till att vi får blåsor på kölen på två tre ställen. Att det är för kallt och fuktigt när vi spacklar.

14 maj är vår första tävling och vi är riktigt sugna, inte minst pappa som ju åter kan segla OCH se vad som händer. Ser för övrigt att många anmäler sig som short handed till Notstickshällan Race. Det gör inte vi. Vi satsar på ”full crew” och hoppas det blir mycket kryss och gippar, och lite mer vind, 5-6 m/s,  så vi har nytta av våra kilon på relingen.


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.