• Seapilot 2star | snart 100

Anmälningarna fortsätter att rulla in till årets upplaga av Seapilot 2star. Dock är takten betydligt beskedligare än förra året. Idag, den 26 februari är det 96 prel anmälda och 53 har betalat anmälningsavgiften.
Jämfört med förra året är det mycket färre. Den 23 januari 2014 var det 120 preliminiäranmälda och 97 hade då betalt startavgiften.

Om det är regeländringarna eller förra årets händelse med undanvindssegelförbud som är orsaken kan man ju bara spekulera i. Det kan ju även finnas andra orsaker, som till exempel att det är fler tävlingar som slåss om deltagarna, och kanske har short handed-boomen nått sin kulmen.
Till ÅF Offshore Race är det just nu endast två anmälda till SRS double handed.

På min egen anmälningslista HÄR >>> har jag nu kompletterat med SRS-klassningen. Vet dock inte om det är något arrangören kommer att använda sig av. Men det kan ju vara kul att se och jämföra. Just nu är det till exempel nio sportbåtar (R/S) anmälda och fem cruisers (Cr).

Det är gott om sörmländska båtar, men ännu bara en anmäld från Trosa Båtklubb. Vore ju kul med någon mer från min klubb att följa på banan. KSSS har förståss flest anmälda med 20 deltagare.

Dehler och Linjett är de vanligaste båtfabrikaten och märkbart är väl att X-båtarna är betydligt färre än tidigare.

Seapilot 2star >>>

Oxelösunds SS >>>


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

5 comments for “• Seapilot 2star | snart 100

 1. 27 februari, 2015 at 11:06

  Det vore kul om arrangören använder klassningen R/S, C/R resp Cr. Även om de inte har separat prislista så kan det finnas med som sorteringsbar lista för att ge alternativa egna mål.

  • 10 mars, 2016 at 08:32

   Håller med dig Erik! Jag gör ofta så på de tävlingar jag arrangerar. Klassningen står med i start- och resultatlistan så seglarna själva kan jämföra resultat mellan ”liknande” båtar. Jag brukar även notera med och utan mätbrev.

 2. Andreas
  4 mars, 2016 at 17:18

  2016-03-04 = 81 betalda och 121 anmälda !!

  Har vi ett rekord ??

  • 4 mars, 2016 at 18:31

   Nja. Det är fler anmälda än som tidigare startat. 112 är rekordet i antal startande har jag för mig, och det året var det över 125 anmälda som mest. Men det är ju ett tag kvar på anmälningstiden. Och de som funderar på att vara med bör nog fundera på att betala avgiften snart.

 3. 10 mars, 2016 at 08:33

  123 anmälda nu. Och 85 betalningar. När 125 anmälningar passeras så blir det ett nytt inlägg här. Så anmäl er nu ;-)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.