• Sörmländska jolleklubbar i sammarbete

Det tre klubbarna Trosa BK, Nyköpings SS och Oxelösunds SS inleder ett sammarbete med jollesegling. Det innebär bland annat gemensamma träningar och en mini-cup. Till exempel blir det försäsongsträning på lördagar i april och början på maj. Senare blir det gemensam onsdagsträning för Zoom8 och Laser R.

Även NySS läger på Broken blir öppet för seglare från Sörmlandskustens klubbar.

Trosas tävling Lions Kanna hamnade ju utanför den nya Mälardals-cupen. Trisst tyckte jag och tog genast upp saken med Trosas jolleansvarige Patrick Fällman. Tanken var nån kombinationstävling där man räknade ihop Trosas och Nyköpings tävlingar. Nu blev det ytterligare en regatta, Oxelösunds KM. Tre regattor under hösten bildar alltså en ny ”mini-cup”.

Nyköpings tävling går av stapeln den 6 september. Trosas Lions Kanna seglas troligen den 13 september och Oxelösunds i slutet på september eller början av oktober.


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.