• Per Sandberg och Måns Gustafsson prisade

Per Sandberg, dagens stora vinnare.

I samband med dagens årsmöte i Sörmlands Seglarförbund delades en del priser ut. Det blev lite av en repris på förra året när priserna för Årets Seglare i Sörmland delades ut. I juniorklassen utnämndes Strängnässeglaren Måns Gustafsson, precis som förra året. En prestation som många säkert minns är när Måns vann Hyundai Cup i augusti med runt 200 båtars deltagande. Med en sådan seger är det klart att man het kandidat till Årets Seglare. Jag tycker också det är kul med ungdommar som seglar kölbåt och inte bara håller sig till de traditionella jolleklasserna.

I seniorklassen togs utmärkelsen av en Rival-seglare från Nyköping, precis som i fjol. Denna gång heter han dock Per Sandberg. Svensk mästare på ett övertygande sätt. Seger på Höstseglingen och Örsbaken Shorthanded, och dessutom tog ju Per hem SRS-cupen.

Det finns en gemensam sak dessa båda seglare emellan. Mattias Gustafsson. Mattias ingår ofta i Pers besättning på Rivalen. Och Mattias seglar ofta med Måns, som ju också är hans son. Så Mattias har väl en del i båda medaljerna.

Det delades även ut priser på Sörmlandskustens SRS-cup där ju just Per Sandberg segrade och bland annat fick ett presentkort på 5000:-. Anders Román var inte på plats, men lär få sina priser hemlevererade inom kort. Tredjepristagaren Nisse Nyström var dock på plats och fick ta mot en mindre pokal och lite andra priser.
Ytterligare några priser lottades sedan ut bland de som deltagit på tävlingarna ingående i cupen.

Ett stort tack till Ulf Tjernberg på Doyle, Örjan Berg på Oxelösunds Båt & Motor och Roger Hellström på Aqua-Rel för priserna.

Grattis alla pristagare!


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

3 comments for “• Per Sandberg och Måns Gustafsson prisade

 1. 27 november, 2014 at 21:46

  Stort GRATTIS Per! Vi ses på Broklyn i vår.
  Stefan K
  http://www.dehlerdoris.blogspot.com

  • Per S
   27 november, 2014 at 22:27

   Tack Stefan! Japp vi ses på Lyckans Ö….

   ps
   Örsbaken DH 16 maj! Broken
   ds

   • 27 november, 2014 at 23:50

    Får väl se om han Hultgren o jag testkör Doris på Örsbaken DH?
    Vi kanske vilar oss i form till Seapilot2Star 25 maj i stället?
    Stefan K

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.