• Trångt på Baggensfjärden

Foto: Patrick Fällman

I helgen seglades KSSS Olympic Class Regatta. Över 400 jollar kom till start i 12 olika klasser. En hel del landslagsseglare fanns på plats liksom en stort antal seglare från våra grannländer Finland och Ryssland bland annat.

Största klassen var Optimist med 130 seglare på startlinjen och där dominerade Finland under helgen. Helsingforsseglaren Joakim Svinhufvud tog en klar seger.
Längre ner i fältet hittar vi OxSS- och Trosaseglaren Oscar Fällman som för första gången seglar en tävling utanför Sörmlandscupen. En annorlunda upplevelse, men många erfarenheter rikare. Oscar slutar på plats 106.

I Zoom8-klassen deltog 28 båtar och flera var sörmländska deltagare. Södertälje BS har ju under året dykt upp på jolletävlingarna och börjar få bra fart på sina Zoom-seglare. De tre som deltog här, Noa Andersson, Anton Thorstensson och Axel Holmgren hade en tät kamp och slutade på platserna 19, 20 och 21. Nämnas bör att Axel hade en tredjeplats som bäst vilket är riktigt bra.
Segern gick till Jenny Hammersland Boo SS.

Nyblivne VM-silvermedaljören Josefin Olsson vann Laser Radial-klassen ganska säkert. Närmare 60 seglare deltog i Laserklassen.
Nävekvarnsseglaren Erik Lindén seglade bra och slutade 12 med bra häng på toppen.

Segrarna i 49er FX. Foto: Patrick Fällman.

I OS-klassen 49:er FX segrade landslagsseglarna Lisa Ericson och Hanna Klinga (GKSS) rätt säkert före Julia Gross och Cecilia Jonsson. Trosatjejen Therese Antman tillsammans med Johanna Sommarlund hängde med hyggligt och tog tredjeplatsen.

I 29:er blev det KSSS-seger genom Adrian Salamon och Fabian Bergman. Nyköpingsseglarna Moa Andersson och Felicia Berglund slutade på 16 plats.

Samtliga resultat >>>


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.