• Jollesegling i Trosa nästa helg

Nästa helg, 30-31 augusti arrangerar Trosa Båtklubb jolleseglingar. Tävlingen på söndagen ingår i Sörmlandscupen och brukar vara en av de sörmländska tävlingar med flest deltagare. I skrivande stund har det inkommit fem anmälningar vilket får anses som bra. Av nån anledning har seglarna svårt att få in sina anmälningar i tid.

Klasserna som det bjuds in till är Optimistjolle, Optimist grön, Zoom8, E-jolle, Laser och Laser radial.

Tävlingarna seglas precis utanför bryggan på Stadsfjärden/Tureholmsviken. En nackdel är att det är både grundt och en del sjögräs. Vi hoppas dock att vi kan bli av med lite sjögräs till nästa helg.

I regattan ingår även en klubbtävling, Lions Kanna som är ständigt vandrande. 2013 dock Nyköpings SS hem den stora pokalen. Men det var först efter lite räknestrul då jag själv lyckades räkna fel och dela ut pokalen till Örebro. Örebroseglarna är dock revanchsugna och lovar att utmana i år också.
För att kunna konkurrera om ”Kannan” bör man ha minst fem deltagare på plats, fördelat på minst två klasser. Det räcker alltså inte med fem seglare i Optimistgrön. Så skrapa ihop alla seglare som finns att tillgå. I Laser och E-jolle kan man gott ”tvinga” ner nån förälder eller tränare ;-) . Dessa klasser har ju som bekant ingen åldersgräns.
Tävlingen är naturligtvis öppen för alla, inte bara sörmlänningar.

För intresserade är det nu även klart med träning på lördagen. Under eftermiddagen finns bland annat Felix Brodin och hans bror Gabriel på plats. Ytterligare två tränare väntas ansluta inom kort.

Tävlingens hemsida >>>


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.