• Jolle på distans

I jollarnas Sörmlandscup har det seglats två deltävlingar under våren och den tredje avgörs inte för än i slutet på augusti. Då är det Nyköping som står för arrangemanget. Det som är lite speciellt med den tävlingen är att det ingår en distanssegling i arrangemanget. Jolletävlingar brukar nästan alltid vara enbart bansegling. Men Nyköping är inte först med detta tilltag.

I Trosa BK körde vi för ett antal år sedan Sörmlandscupsegling där en delsegling var distanssegling. På den tiden kördes banseglingarna på Fågelöfjärden, och efter som basen var inne vid klubbens hamn så blev det ju en ”transport”-segling på drygt en sjömil. Och ska seglarna ändå segla ut så tyckte jag att då kunde man ju tävla ut. Seglarna var mest positiva till det. Lite annat än att bara köra fram och tillbaka mellan bojarna. Däremot var föräldrar och ledare inte lika positiva, och av nån anledning så är det ju de som tycker mest och högst.

Nu mera seglas TBKs jolletävlingar inne på Stadsfjärden/Tureholmsviken. Något som jag inte är så förtjust i. Det är nämligen väldigt grunt, och efter sommaren är det tjockt med sjögräs som då fastnar i jollarnas roder och centerbord. Men närhet till basen och publikvänlighet verkar gå före.

I Nyköpings tävling blir basen Svärdsklova restaurang. Distanssegling ut till vattnen vid Boken där det seglas ett antal banseglingar.

Sörmlandscupen >>>


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.