• Ändrad besättningsvikt i Express

Besättningsvikten i Expressklassen har ju alltid diskuterats. Till säsongen 2014 gäller nya direktiv. 385 kilo är nu maximal besättningsvikt på en Express, och det oavsett besättningsstorlek, tre, fyra eller fem personer. Regeln är även ett gemensamt beslut i de skandinaviska länderna Sverige, Norge och Danmark.

På den tiden vi var aktiva i klassen med Tango så hade vi en besättninsgvikt på ungefär 315 kg, att jämföra med en och annan som vägde över 400 kg. Klart det spelade roll, speciellt när vinden friskade i lite.

www.expresseglare.org

www.express-sm-se


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.