• Inför Höstseglingen 2013

23 anmälningar har inkommit till årets race. Tre av dessa har dock tyvärr dragit sig ur. Men blir det 20 båtar är det två fler än förra året och TrBKs stigande trend fortsätter. Det bästa deltagarantalet sedan början på 90-talet.

Vädret ser även det ut att bli utmärkt med sol och måttlig vind. Pappa och jag vill förståss inte ha mer vind än fyra meter. Vissa andra vill nog ha några meter till.

Konkurensen i tävlingen är tuff. Jag räknar med att det finns minst sex sju båtar som slåss om segern. Mathson/Svensson med Dehler 29 och Forslund/Björk med Linjett 33 får nog finna sig i att vara favoriter.

En intressant båt till start är en Sun Fast 3200 med Martin och Fredric Dubois. De deltar dock utom tävlan då de inte har något riktigt SRS-tal. I de lätta vindar som väntas tror jag de får svårt att hänga med på sitt SRS 1.270.

Strax efter elva i morgon lördag ger sig första båt av från starten utanför Notstickshällan, sedan följer de andra i jämn takt. Målgång väntas vid tretiden vid samma plats.

För vår del på Tango så känns det som vi haft rätt bra fart på de tidigare tävlingarna i år. Speciellt har vi gått snabbt på undanvindarna. Jag ska skruva lite på riggen i morgon innan start för att försöka hitta lite mer drag på kryssen.

Mer om tävlingen >>>


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

4 comments for “• Inför Höstseglingen 2013

 1. 7 september, 2013 at 15:56

  Antar att ni saknade Doris..:-)
  Erik o jag kommer igen nästa år.
  Seglarhälsningar
  Stefan K

  • 7 september, 2013 at 19:11

   Klart vi saknade Doris! Men det kommer fler race.

 2. 7 september, 2013 at 18:02

  Grattis till Funny – och alla andra. Det verkar ha varit spinnakervindar idag…
  Hoppas, liksom Stefan, på nya tag 2014!

  • 7 september, 2013 at 19:14

   En underbar dag och vinden blåste i rätt riktning i förhållande till banan, kryss-läns i princip. Och ganska svaga vindar gjorde det till en klar fördel med spinnaker.
   Återkommer med ett referat. Helt slut just nu… :-)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.