• Svenskar i Fastnet Race

Fastnet Rock från 2009. Foto: Henrik Rönnqvist

I morgon söndag startar en klassiker. Fastnet Race, 611 Nm, från Cowes till Plymouth via den beryktade klippan Fastnet Rock. 347 båtar från 20 nationer kommer till start, däribland en del svenskar. Naturligtvis finns svenska Volvo Ocean Race-båten SCA på plats, dock utan svenskt i besättningen. Däremot finns en svensk ombord på en annan VO 70, Abu Dhabi. Det är 23åriga Phillip Carlsson som provseglar med teamet . I Volvo Ocean Race är reglerna sådana att två i besättningen ska vara under 30 år.

På plats i Cowes finns också två båtar med svensk besättning. Det är First 40 Sailplane med Rob Bottomley och Jonas Sandberg. Sandberg känner vi igen som radiopratare i kanalen Mix Megapol och här hemma i Sverige seglar han till vardags en First 50. GBR4013R är segelnummret på Sailplane om nu någon vill ha koll på den båten.
På First 40.7 Interceptor seglar Mats Hägglund med besättning och de brukar till vardags synas i trakterna kring Roslagen. GBR7404R är deras segelnummer.

Det finns kanske fler svenska deltagare? Nån som har koll?

För oss som ”seglar” på Sailonline.org kan det ju vara kul att hålla koll på Moody 38 Jubilant som seglas av en internationell besättning bestående av Sailonline-seglare. GBR1603R är den båtens segelnummer.

Starten kommer för övrigt att sändas live på tävlingens hemsida. Här >>>


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

2 comments for “• Svenskar i Fastnet Race

  1. Gun-Britt Qvarnström
    10 augusti, 2013 at 12:16

    Go, go, Jubilant!!

  2. 11 augusti, 2013 at 15:22

    Niklas Zennström med Ran får man väl räkna som svensk också, och på Ran seglar också Magnus Woxen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.