• ORCi-EM | Mästarna korade

EM är avslutat och medaljerna utdelade. Troligen firas det i skrivande stund en del. Vissa andra har nog packat ihop och är på väg hem.
I dag lördag stog bara en segling på programmet och mästarna i klass ett och två var i princip klara redan innan start. Vinden var dock svag i morse och starten blev uppskjuten ett par timmar innan det till slut blev ett sista race.

I ORCi 1 hade norska Trucknor Wolfpack, TP52 redan tagit segern och valde att inte köra sista racet.
Det blev norskt även på andra plats genom Camilla, Cockson 50. Bronset blev svenskt genom Blixt Pro Racing, TP52.

I ORCi 2 tog Teknova/Albatross First 40 segern före Estniska Premium, X-41. Tyskt brons genom Xenia XP 44.

Segrare i klass 3: Sugar 2

I ORCi 3 blev marginalerna små till slut. Svenska Arken Zoo gjorde en bra segling och slutade trea och totalt räckte det till bronsmedaljen bakom två Ester. Det skiljde bara 2,5 poäng mellan tredje och första plats. Guldet togs av den färglada båten Sugar 2, NM 38 och silvret till den mindre färglada Katariina II, Arcona 340.

En liten fundering kring alla dessa olika resultatlistor som finns på KSSS sida. Känns lite rörigt. Dessutom är det fel nånstans då siffrorna inte riktigt går i hop på flera ställen. Placeringarna verkar dock riktiga när jag kollräknar, men vissa slutpoäng vekar lite konstiga. Och ibland skiljer siffrorna mellan de olika listorna. Ska det vara så svårt att publicera resultatlistor på nätet för kappsegling?

KSSS hemsida >>>

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.