• ORCi-EM | Avgjort?

Åtta race är genomförda på ORCi-EM-tävlingarna i Sandhamn. Om jag har koll på läget så är det då en segling kvar som körs under lördagen. Det börjar dra ihop sig. Och i vissa fall är det nästan avgjort.

Fredagen bjöd på växlande väder, vindar mellan syd och sydväst på upp mot tio meter per sekund. Det var tydligen tufft för en del då det varit en hel del haverier på banan.

I ORCi 1, de största båtarna är det i stort sett avgjort. Norskt guld är klart, TP 52an Trucknor Wolfpack ska bli åtta eller sämre om tvåan Cammilla ska ha en chans att ta sig upp på första plats. Svenska Blixt Pro Sailing har en liten chans att bli tvåa, men bakåt till Datacom är det stensäkert, om resultaten i listan står sig.

I ORCi 2 hade ju västkustbåten Teknova/Albatross en liten dipp i går med en 12e plats. I dag var de tillbaka i vinnarspåret med raden 1-2-1. Imponerande i detta startfält! Teknova har 12 poäng till godo mot tvåan, Estniska Premium och det är precis vad Teknova kan få som sämst. Kommer de sämre än tolva får de räkna bort det resultatet. Det är även Estniskt på tredje plats genom Olympic. Båda Esterna är X-41:or. Bakom Teknova är det dock ganska jämnt och sjätteplacerade FoXy Lady, IMX 40, har bara 2,5 poäng upp till medaljplats.

I ORCi 3Inledde Arken Zoo stabilt idag med en etta och en fyra, men de jagande konkurrenterna hängde på och i dagens sista race blev det ett bottennapp för Arken Zoo, 19e plats. De ligger nu trea inför avgörandet, fem poäng upp till ledande Esten Sugar 2. Även i denna klass är det mycket Estland i topp. Tvåa är Estniska Katariina II, en Arcona 340 och fyra ytterligare en Est, Reval café, Salona 38.

ORCi-EM >>>

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.