• ORCi-EM startar på lördag

I morgon lördag startar EM för ORCi-båtar ute i Sandhamn. Ja, själva seglingarna börjar ju först på måndag. Först ska det besiktigas och mätas in båtar. Drygt 60 är de till antalet och många kommer förståss från Sverige och vårt grannland Finland. Det är även en del båtar från Tyskland, Norge, Estland och Schweiz med på banan. Tyvärr finns ännu inga startlistor på KSSS hemsida, så vilka båtar som seglar i vilka klasser har jag ingen aning om.
På måndag, torsdag, fredag och lördag seglas det kryss-läns-bana. Två havsrace blir det också, ett långt och ett kort med ett speciellt upplägg som jag inte stött på tidigare. Båda havsracen är nämligen samma race. Tiden för det korta racet tas från start till en punkt på banan. På det långa racet tas tiden från samma start och sedan till målet. Märkligt upplägg tycker jag. Gör man en groda på banan i början av racet så drabbas man ju då i båda havsracen. Gör man ett regelbrott i början på banan och blir diskad så får man ju två diskar.

De tävlande har jag inte så bra koll på som vanligt. Det är semester nu, och då finns det annat att pyssla med än att studera båtar och resultat.
Svenska Arken Zoo med Patrik Forsgren är svensk mästare och blev trea förra året på VM, så de bör nog räknas som en hygglig favorit liksom Blixt Pro Sailing och DataCom.
Estniska Amserv och Tyska Silva Hispanola placerade sig högt upp på VM i Finland förra året bland de större båtarna. Bland de mindre kom Holländska Lenco tvåa men seglar i år under finsk nationalitet.

Soligt och varmt ser det ut att bli. Och även rätt skapliga vindar.

Hemsida ORCi-EM >>>

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.