• Express-SM | Skumpan mästare

Dagen började med samma visa som de övriga dagarna. Blankt och uppskjuten start. När sedan tävlingen kom igång så drog en tät dimma in över fältet och racet bröts igen. Då var södertäljebåten Qetar i ledningen. Men de skulle få anledning att jubla senare under dagen.
Strax efter ett kom så tävlandet igång igen och kampen om medaljerna skulle avgöras. SWE 452 med Jocke Rodebäck skar mållinjen först i den näst sista seglingen medan Skumpan som ledde serien bara seglade i mål som nia. SWE 2003 med Björn Österberg hamnade bara 15 och kampen tätnade en del.

Inför sista racet hade Skumpan greppet om guldet. X-Ray med Rodebäck vara fyra poäng bakom och Burken med Aage Reerslev skuggade.
Sista racet vinns av SWE 712 Qetar före Västerviksbåten Base XS med Bengt Jannsen. Skumpan slutar först på åttonde plats, men efter som de närmaste konkurrenterna inte heller placerar sig i topp är guldet klart. SWE 305 Skumpan med Ronny Gustavsson (Rorsman), Viktor Planting Bergloo (taktik), Calle Hane (trim) och Staffan Laring (fördäck) är 2013 års svenska mästare i Express. Grattis! De har kämpat några år för detta.
Tvåa blir SWE 2002 Burken med Aage Reerslev och SWE 2003 med Björn Österberg blir trea.
På åtta race är det sju olika segrare. Bara X-ray med Rodebäck tar två vinster.

Södertäljeseglarna på SWE 712 Qetar slutar totalt på åttonde plats vilket är bra för en Rookie.

Tråkigt nog kom bara 26 båtar till start i årets SM. 36 var anmälda. Sämsta deltagarantalet i historien?


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.