• Express-SM | Rodebäck toppar

Första dagen på Express-SM bjöd på fantastiskt sommarväder. Några tyckte säkert vindarna var lite väl svaga. Det blåste mellan noll och två meter, och starten sköts med upp en och en halv timme.

Calle Nyström på södertäljebåten SWE 712  Qetar berättar att de var först ut i morse för att kolla vindar och kurser. Fram på dagen, innan första start kom dock ny vind och nya kurser gällde.

Första racet kommer iväg utan problem 11.30 och Qetar gör en hyffsad start och slutar sjua i mål. Ett bra resultat för en rookie. Norska båten NOR 2006 Impuls är först före SWE 452 X-ray med Jocke Rodebäck.

I andra racet berättar Calle på telefon att de gör en bra start med en mindre bra kryss där de hamnar i en del mindre lyckade situationer. Båten går dock ”oförskämt” bra som han uttrycker det. Tlll slut blir de tia i mål. Även det är bra trots en del bekymmer. Rodebäck, som uppenbarligen är snabb i lättvind spikar race två före SWE 417 Tung VII med Björn Gustavsson.

Till tredje racet verkar seglarna lite hetare och det blir två omstarter innan linjen läggs om och svartflaggen hissas. Nyström och hans besättning på Qetar gör nu en kanonstart och får segla en hel del  i fri vind. Qetar rundar först vid första kryssrundningen. De tappar lite på länsen men är fortfarande bra med. På slutet har de en tät kamp med SWE 2010 Regatta.nu och kniper till slut tredjeplatsen före nyss nämnda SWE 2010. Spiken i racet tar Collberg före SWE 305 Skumpan.

Calle Nyström och hans team är förståss mycket nöjda med inledningen på sitt första Express-SM. De ligger på åttonde plats i totalen. Leder gör SWE 452 X-ray med Joakim Rodebäck. Tvåa är lite överaskande norska NOR 2006 Impuls med Morten Aagaard och trea den regerande mästaren Michael Collberg.

Även i morgon ser det ut att bli svaga vindar. Denna gång från nord.

Resultaten finns/kommer att finnas här >>>

Och i väntan på de officiella resultaten kan resultaten ses här >>>


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.