• Louis Vuitton Cup | Ingen kamp

Louis Vuitton Cup har ju kört igång. Kvalet till Americas Cup. Hittills har det dock haltat en hel del. Endast tre team deltar, Emirates Team New Zeeland, Luna Rossa och Artemis. Svenska Artemis har inte ens en båt att segla i ännu. Och italienarna bojkottade de första racen i avvaktan på domen i en protest gällande nya säkerhetsregler. I går kördes dock det första riktiga racet där två båtar kom till start. ETNZ mötte Luna Rossa och kampen uteblev helt. Nya Zeeländarna krossade italienarna med över fem minuters marginal. Match Racing blir ganska ointressant när det skiljer så mycket mellan teamen. Frågan är om det kommer att bli intressant. Artemis lär ju knappast kunna utmana någon av dessa team, om de får sin båt i vattnet nån gång.

Fort går det i alla fall. Vid flera tillfällen toppade de enorma katamaranerna över 40 knop. Vattnet yr över besättningarna och det ser ju lite häftigt ut i alla fall. Jag stängde ner sändningen efter halva racet.

21 juli är väl nästa race då två båtar möts igen, Luna Rossa och ETNZ.

Svenska Artemis har en ny båt på gång och jag antar att den kommer i sjön ganska snart, men sedan krävs väl en del tester och träning innan de ger sig in i racingen. LV Cup pågår dock en bit in i höst och semifinalerna startar den 6 augusti. Poängen som samlas innan dess är väl igentligen betydelselösa efter som alla team går till semifinal.

Americas Cup startar 7 september. Då kan det bli match. Nya Zeeland lär möta försvarande Team Oracle.

Nedan finns hela gårdagens race.

www.amreicascup.com


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.