• Inför ÅFOR | Classic SRS

Med mindre än en vecka kvar till start är det dags att börja snacka upp förhandsfavoriterna lite. I skrivande stund har ännu inte startlistan publicerats, men de gamla klassiska båtarna har sin klass given. SRS Classic.

Itaka

Watski 2star-vinnaren Refanut ser nog många som en favorit i detta fält. Men shorthanded och full crew-segling är två helt skilda saker. Ingen tvekan dock om att både båt och besättning är tillräckligt kompetenta för att vara med och slåss om en pallplats. På Refanut seglar nu också bland andra Calle Hennix och Rickard Göransson, två rutinerade kappseglare.

SK 95:orna måste man ju ta med i snacket. De brukar nästan alltid hålla till högt upp i listorna. Antar också att Skärgårdskryssarmodellerna föredrar kryss mer än vad många andra båtar gör. Kerma vann i fjol och även 2010. De har även samma besättning som under fjolårets race, en nog så viktig detalj. En het kandidat. Britt-Marie var trea förra året och tvåa 2010 och brukar även hon seglas väl av vana kappseglare. Kan inte Skärgårdskryssarna ha lite fördel nu när en del av racet går just genom skärgården? Höga riggar och lite lättare än konkurenterna.

En annan båt som ofta håller till högt i resultatlistorna är den vackra Itaka. I år är det Patrick Ståhle som står som skeppare.

På Ballad med Christer Sahlén som skeppare seglar också Lasse Linger, välkänd storbåtsgast. Kan hans Americas Cup-erfarenhet hjälpa Sahlén och kompani till vinst? Det finns med andra ord en hel del kända och merriterade seglare även i ”Antikrundan”.

I varje klass väljer jag ut tre tänkbara kandidater till segern och i denna klass är det följande:
Refanut – Kerma – Itaka


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.