• Mästare korades i Sandhamn

Efter en helg med ganska omväxlande väder ute i Sandhamn har det till slut korats ett antal Svenska Mästare. Det började redan i torsdags med havssegling för ORCi och SRS. Vindarna var svaga och ibland obefintliga. Havsbanan lades till 32 Nm vilket ju är ganska kort. Ändå tog det runt åtta timmar att ta sig runt. Det flesta favoriter höll och i ORCi-klassen var det Ralf Aspholm och DataCom som tog spiken före Arken Zoo. Lite överaskande för mig kom Dufour 34:an Emira in som trea. I SRS spikade Luffe 40 Blå’s före Arcona 400 Marinda.

Under helgen ökade vindarna och de sju banracen kunde genomföras i goda förhållanden och till slut stod Patrik Forsgren och hans Arken Zoo som svenska mästare i ORCi. De dominerade inte, men hade en mycket hög lägstanivå. På åtta starter var de aldrig sämre än fyra. Starkt! DataCom slutade tvåa och Teknova blev trea. Idel favoriter.

I SRS-klassen, som ju inte tävlade om något mästerskap, så vann programenligt Blå’s Luffe 40 med Peter Ohlsen. Segern var hur säker som helst. Bakom var det däremot stenhårt och tvåa blev First 40.7 Blueprint. Denna gång hade jag koll på dem :-) . Och Matador, J/109 slutade trea.

Det delades även ut medaljer i andra klasser. Farr 30, J/80 och F18 körde även de om SM-titlar. I Farr 30 vann till slut min favorit Matrisen. Det var dock med minsta möjliga marginal en poäng före Happy Yachting. Hade Happy kravlat sig upp en placering i sista så hade de vunnit. De utländska gästerna hade det lite tyngre än jag väntat mig. Men det är väl så att den tuffa klassen i Sverige gör att seglarna utvecklas. Tyska Topas slutade ”bara” fyra.

I J/80 hade Ingemar Sundstedt med Rocad Racing en lite tung första dag, men kom sedan igång ordentligt och tog segern rätt säkert till slut. I F18 var det de rutinerade Nacra-teamen i topp. Tim Shuwallow och Hanna Klinga hade inga problem att spika regattan.

Resultat Sandhamn Open Ban >>>

Resultat Sandhamn Open Hav >>>

Och nedan lite film från Farr 30-seglarna.


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.