• Inför Sörmlandsregattan

I morgon lördag är det Trosa Marknad. Och Sörmlandsregattan. Tyvärr är det bara 16 båtar anmälda. Glädjande för oss på Tango är att det ändå är fler båtar i den lilla klassen än vad det varit tidigare.

Det finns två anledningar till de dåliga deltagarantalet. Långhelg! Många packade sina båtar och drog iväg ut i skärgården redan i onsdags. Watski 2star förra veckan kan vara en annan orsak. Flera seglare har kört hårt och varit borta en vecka hemmifrån, då vill man kanske vara med familjen denna helg. Hade det varit fler deltagare om vi lagt tävlingen nästa helg? Det fanns ju en idé med att lägga racet samma dag som marknaden. Mycket folk och feststämning i stan och även i hamnen.

Nu verkar det dock bli kanonväder för segling. Måttliga vindar, sol och varmt, och vindriktningen verkar hamna i rätt läge för att det ska bli en del kryss och läns.

Här följer de anmälda:

Bana 13 Nm
2866  IF-båt        Magnus Widlert   JäBK      1.017
544    Albin 78    Jan Lindmark      TrBK       1.042
94      Maxi 95      Bror Sjöqvist         SBS         1.081
3726 Comfort 30 Anders Karlsson  SBS        1.093
10     Mustang      Kurt Rasmussen   OxSS    1.100
410   Express       Jim Qvarnström   TrBK     1.114
Bana 18 Nm
73         Linjett 35          Eva Sundin ÖBK 1.154
167       Linjett 33          Christer Björk   ÖBK 1.141
323       Dehler 29 Mk2  Curt Larsson   SBS 1.157
31          Facil 35            Nisse Nyström   SBS 1.165
28          Compis 363    Gunnar Frostell SBS 1.224
188         First 35S5      Owe Johansson  TrBK 1.146
10779     First 36.7      Kjell Nilsson        SBK 1.277
236         First 35S5      Jose Paavola        TrBK 1.167
9138       Gambler 40   Carl Johan Marnell SBS 1.320
6             Aspect 40        Kalle Hultman      SBS 1.397
I den ”lilla” klassen känner jag inte alls till Kurt Rasmussen med Mustangen. I övrigt finns flera tänkbara vinnare. Magnus Widlert är en van och duktig seglare och om han har Kalle Widlert med sig är han svårslagen. Janne Lindmark vet vi ju vad han kan. Speciellt när han har Hasse Lundén med sig. Dessa har kamperat ihop i säkert 20 år nu, så de känner varandra utan och innan. Anders Karlsson seglade mycket bra i våras på Notstickshällan Race och ska inte räknas bort. Och det är väl fel att inte nämna oss själva. Tango ska vara med och slåss om tätplatserna.

Snabbast på banan?

Även på stora banan ser det ovisst ut. Nisse Nyström segrade förra året. Calle Marnell vann för två år sedan.  Christer Björk är het, även om han seglade bort sig lite på Watski 2star senast. Men, enligt startlistan jag fått så seglar Björk utan spinnaker. Varför det?  Owe Johansson är alltid farlig. Speciellt om det är mycket kryss och lätta vindar. Han seglar ofta själv, men det hindrar honom inte att placera sig i topp. Kjelle Nilsson och Gunnar Frostell är två mycket rutinerade rävar med besättningar som seglat mycket tillsammans.  Jag skulle kunna räkna upp alla, nästan. Jag sätter dock en krona på Kalle Hultman och hans team med Aspect 40. Det lär rinna på ordentlligt på de långa undanvindsbogarna i början. Gennaker och Code Zero. Det kommer att bli en häftig kamp om första båt i mål. Hinner Aspect 40 i kapp oss småbåtar på lilla banan? Enligt mina beräkningar ska det vid fyra meters vind skilja en minut till våran fördel i mål. Förutsatt att vi startar med 15 minuters mellanrum!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

1 comment for “• Inför Sörmlandsregattan

  1. 8 juni, 2013 at 12:29

    Ledsen att behöva lämna WO och stanna hemma i bingen…
    Önskar er lycka och välgång på de sju benen ;-)
    Erik

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.