• Watski 2star | Startgrupp 6

Startgrupp sex innehåller  15 båtar och två av dessa har varit totalvinnare av Watski 2star tidigare. Det finns också en Fastnet Race-seglare och Cowes Week-vinnare, och dessutom ett par segelmakare. Här blir det kamp!

Anahita som seglas av Carl Urban och en för tillfället okänd person är en mäktig båt som mäter 16,5 meter på längden och väger knappt 20 ton. 154 kvadrat segelyta och byggt 1961. Arvid Laurin är det som konstruerat båten. Anahita har deltagit i både Cowes Week och Fastnet Race. Det blev seger 1993 i Cowes Week. Jag tror dock inte riktigt på den båten i det här racet.

Förra årets segrare IMX 40 FoXy Lady med Rickard Bergkvist och Joakim Marklund måste förståss räknas in i den grupp som kan vinna. Mot sig på startlinjen har de totalsegraren från 2011, Aitutaki, Wasa 41 från Södertälje med Calle Nyström och Fredrik Enander. Calle och Fredrik är nyblivna Expresseglare med SM i Nynäshamn som mål, och att segla lite tät entypssegling kan vara bra, även om det är stor skillnad på en liten Express på bana och en Wasa 41 på havet. Calle har avslöjat för mig att det finns några nya segel ombord, samt ett nytt förstag. Om det blir mycket öppna bogar, passar inte det Wasan bättre än IMX 40? En som definitivt gillar lite öppna bogar är J/120 Euforia med Jonas Bergström och gurun och segelmakaren Björn Österberg. IMX:en vinner första etappen där det blir en del kryss. Wasan tar etapp två där det blir mycket läns och Euforia tar etapp tre som kan bli en lång halvvindsbog….

Några utmanare till dessa tre? Ja, möjligen Serendip med Per och Björn Lindforss. Och kanske kan Elan 410 Take Off med Jörgen Wennberg och Johan Franck hänga på. De har haft allt bättre speed på Elan-båten de senaste åren.

Vejde har jag ett extra öga på. Anders Svensson har en gång i tiden bott och seglat i Trosa. Han har seglat mycket och många båttyper, bland annat Express. Med sig har han sin dotter som jag tror är tävlingens yngsta tjej, Hanna Svensson. Hanna är 23 år. Jag tror dock inte de har med täten att göra. Det är en hård klass, men om det inte är för mycket kryss så kan de nog komma på en hygglig placering.

Min topp-tre-tips: Euforia/J120 – Aitutaki/Wasa 41 – FoXy Lady/IMX 40


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

1 comment for “• Watski 2star | Startgrupp 6

 1. Andreas Hamrin
  27 maj, 2013 at 16:54

  Hej Niklas !
  FIRST 40,7 BLUEPRINT var rätt vassa förra året med en 2;a i gruppen och totalt 17;e efter etapp 1 i gruppen samt 1;a i gruppen och totalt 13;e efter etapp 2.
  Bröt tyvärr etapp3 och fick ingen placering..

  Har hört att grabbarna har bytit ut sin självpolerande bottenfärg till ny snabb och slipad WC samt en ny S2 runner till i år..
  Kanske kan gå lite bättre :-) eller så kör dom in i ett bleke och det går åt pipan.. Vi får se.. Kul iaf med lite försnack och analys..
  Ha en skön segling // BLUEPRINT

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.