• Sörmländsk Express-satsing

För en tid sedan såg jag namnet ”Calle Nyström” på listan över anmälda till Express-SM i Nynäshamn. Min tanke var väl att det finns fler ”Calle Nyström” än den Calle som jag känner till med Wasa 41 Aitutaki. Men så hörde jag ett rykte härom veckan att just den Calle Nyström skulle ha köpt en Express. Jag kontaktade förståss den tidigare Watski2star-vinnaren och visst är det så att han numera är ägare till SWE 712 Stardust.

Calle berättar att han köpt båten tillsammans med sin gast Fredrik Enander och Johnny Rickman (First 36.7 Skidbladner). De fick ett hett tips av Björn Österberg och det var bara att slå till.
De seglade i höstas Oktoberpokalen med rätt hyggligt resultat, åttonde plats av drygt 20 båtar, och fick blodad tand. ”Entyp är så himla kul” säger Calle.
Målet är då förståss SM i Nynäshamn och för att komma väl förberedda dit har det lagt båten i Saltsjöbaden för bästa möjliga träning.
Fjärde gubbe i besättningen är Johan Karlsson, som brukar köra med Johnny på Skidbladner, och även är Fredriks bror.

Ja, det ska bli kul att se vad dessa killar kan göra på SM. Toppen i klassen är fortfarande lika hård som då vi seglade SM, men bredden är lite tunnare. Just nu är det 30 båtar anmälda till tävlingarna i Nynäshamn.

Watski 2star står dock närmast på listan för dessa killar. Nyström och Enander seglar Wasa 41 Aitutaki och Johan och Johnny kommer till start med Skidbladner. Calle antyder att det finns en del nya segel ombord på Aitutaki.


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.