• Friska vindar i Oxelösund

I helgen har det vimlat av segel på Bråvikens vatten utanför Oxelösund. 606 seglade Vårcup och Rikscup, och Zoom8-seglarna genomförde sitt andra GP för säsongen.

Det blev en regatta med ordentligt med vind vågor och strålande sol. Under lördagens seglingar blåste vinden från syd och ökade upp mot 8 vilket gjorde att många fick det tufft i den kraftiga sjön. Under söndagen blåste det upp mot 16 m/s och tävlingsledning valde att skjuta upp starten ett par timmar.

I 606-klassen jämnt och fem olika seglare tog spikar i de sex racen. Västkustseglaren Jonas Berntsson spikade två race och hans jämnhet bidrog starkt till segern i klassen.
Nävekvarnsseglaren Håkan Karlsson var bra med och slutade på en fin fjärde plats, endast tre poäng från silverplatsen.
Världscuptjejerna Kajsa Sundklev, Therese Antman och Josefin Olsson gjorde ett fint inhopp i 606-klassen och slutade på sjätte plats bland de 17 deltagande båtarna. Bra jobbat!

I Zoom8 var det inte alls lika jämnt som i 606. Sam Stenman och Simon Weideskog dominerade stort och lade beslag på i princip alla första och andraplatser. Det var bara i första seglingen som Elin Ax Karjel snodde åt sig en seger. Alla tre seglar för övrigt för stockholmsklubben Boo SS.

I frånvaro av Erik Lindén, som seglade 606, så skötte sig våra sörmländska seglare riktigt bra. Nyköpingstjejerna Tove Larsson och Moa Andersson utkämpade en hård kamp om tiondeplatsen. Till slut blev det Tove som knep tian med tre poängs marginal.
OxSS rookie Emil Nilsson slutade på 17 plats i det 20 båtar starka startfältet. Klara Enoksson och Gustav Lindén hade det tungt med de blåsiga vindarna, men lyckades båda fixa till ett par bra placeringar.

Jag ska också ge arrangören OxSS ett plus för snabba resultatuppdateringar på hemsidan. Det har seglats på andra håll i helgen, och där har man ännu inte fått in en enda resultatsiffra klockan sju på söndagkvällen.

Resultat 606 >>>

Resultat Zoom8 >>>


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.