• Notstickshällan Race | Anmälningsläget

Anmälningarna kommer in i ovanligt hög takt till Trosas första kappsegling. I skrivande stund har det noterats sju anmälningar. Notstickshällan Race har genom åren knappast tillhört kategorin stora startfält. Rekordet från mitten på 80-talet är 15 båtar och 2010 startade endast tre tappra kämpar. Sedan dessa har dock deltagarkurvan pekat starkt uppåt. Förra året kom nio båtar till start, vilket är det bästa på hela 2000-talet.

Nu är det alltså sju båtar med två veckor kvar på anmälningstiden. Info och inbjudan finns här >>> Det blir dock ett par priser ytterligare jämfört med vad som står i inbjudan. En liten pokal delas ut till bästa short handed-båt och ytterligare en till bästa familjebesättning.

Och short handed-seglarna verkar vara på hugget. Fem av de sju anmälda har meddelat att de kör på två i besättningen. Samtliga fem värmer upp inför kommande Watski 2star Baltic.

Banan på Notstickshällan Race är en kort skärgårdsbana på 10 Nm. Den är lagd som två korta varv i skärgården. På det viset blir det rätt intensivt och alla deltagare kan se varandra hela tiden, även om fältet sprids ut.

Efter seglingen, i samband med klubbens Flaggfest där man välkomnar båtsäsongen, så bjuds det på en del ätbart i form av sill med tillbehör. Festen är förståss öppen för alla kappseglare som deltar på Notstickshällan Race.

På grund av flaggfesten sker tävlingsstarten redan 10.00 ute på Fågelöfjärden. Det kan bli lite körigt för en del. Men meddelar man tävlingsledning i god tid så finns möjligheten att komma direkt till startområdet. All info kommer att finnas på TBKs hemsida.

Info och inbjudan finns här >>>


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

5 comments for “• Notstickshällan Race | Anmälningsläget

 1. 7 maj, 2013 at 15:39

  Det har nu inkommit 10 anmälningar!

  • 8 maj, 2013 at 15:12

   Och nu är det 11!

   • 13 maj, 2013 at 07:46

    Och nu är det 15!! Känns galet med tanke på att vi var tre deltagare 2010. En lite nätt ökning med 500%

 2. Kjell Enbom
  7 maj, 2013 at 21:19

  Hej Nicklas
  Tack för att du lagt in mitt nya SRSv tal innan jag fick veta det själv.
  Du har koll.
  Hoppas att det blir nytt rekord på antal anmälningar.
  Bra jobbat!

  • 8 maj, 2013 at 15:12

   Finns nog ingen som har så bra koll på SRS-tal som jag ;-) Kollar SRS-listan minst en gång om dagen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.