• SRS eller ORCi

Handikapptal och handikappsystem diskuteras alltid så fort en seglare får tillfälle. Speciellt när man inte vunnit…På bryggan, i klubbstugan och på webbens bloggar och diskussionsforum.

Seglaren och Bloggaren Jimmy Hellberg har nu tagit tag i saken och räknat om alla ORCi-resultat på Gotland Runt till SRS. Och förvåndande för en del kanske så blir resultaten nästan lika oavsett handikappsystem. Inte förvånande för mig dock, som ofta sitter med papper och miniräknare och räknar på resultatlistor. Redan 1990 räknade jag om våra resultat i IMS-klassen på GR till LYS och insåg att resultaten blev nästan lika oavsett IMS eller LYS, och då gick jag bara efter LYS-tabellen. Dagens ORCi och SRS har ju utvecklats och förhoppningsvis blivit bättre och mer rätta. 100% sanning blir det nog aldrig i ett mättal. Segla entyp! skriker många…men inte ens alla Expresser är helt lika.

Kanske räcker det med SRS på alla race, eller?

Läs mer om Jimmys uträkningar här på Hamnen.se >>>


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

1 comment for “• SRS eller ORCi

  1. 3 januari, 2013 at 22:25

    Kul tankar och jag håller med. SRS ger för det mesta mycket bra resultat om förutsättningarna är korrekta (rundbana och samma vind för alla starter). SRS ger också förmånen att faktiskt få ett mättal på det utförandet som den egna båten har. Alla segel varierar lite i mått och alla båtar väger lite olika. SRS tar hänsyn till det liksom vilka segel man väljer att ta med!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.