• Statistik | Sörmlandscupen 2012

Så har jag knåpat ihop lite siffror och statistik för årets Sörmlandscup med tidigare år som jämförelse.
106 startande blev det totalt i år. En ordentlig ökning jämfört med tidigare år: 2011: 67 deltagare och 2010: 49 deltagare.
Siffrorna kan vara lite fel då vissa seglare deltagit i fler klasser, dessa seglare räknas då fler gånger i statistiken. Några börjar ju säsongen i optimist grön för att sedan övergå i den andra optimistklassen.

Fördelningen tjejer/killar är ungefär 34%/66%, och det är lite jämnare än förra året.

Av årets 106 deltagare kom 33 (31%) från klubbar utanför Sörmlands distrikt, vilket är en stor ökning jämfört med tidigare år. Positivt förståss tycker jag då fler deltagare ger bättre konkurrens och oftast roligare tävlingar.

En siffra som man kan fundera på är dock antalet deltagare som deltagit i MER ÄN en regatta, bara 25%! Det är, tycker jag, väldigt lågt. Hur får man seglarna att köra fler seglingar?

När det gäller deltagande från respektive klubb dominerar Nyköping med 23 deltagare under 2012. Även Västerås har 23 deltagare.

Här finns mer siffror >>>


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

2 comments for “• Statistik | Sörmlandscupen 2012

  1. 9 november, 2012 at 17:00

    Verkar konstigt att det är de äldre som drar ner % i Mer än en regatta. Kanske är det föräldrarna som trycker på Optimistseglarna medan de äldre har mer eget val?

    • 9 november, 2012 at 17:04

      När det gäller E-jolle och Laser-klasserna så är de så få deltagare så det blir sällan någon klass. Laser och Laser Radial deltog ju bara tå Trosas regatta och E-jollar deltog bara vid två tillfällen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.