• Watski 2star | ”Konkurrenterna har nog koll på oss nu”

Aitutaki i täten vid förra årets start.

Calle Nyström och barndomsvännen Fredrik Enander laddar just nu för sitt femte Watski 2star. På de fyra tidigare har de radat upp fina placeringar. 2008 slutade de tvåa i startgruppen och de tre följande åren slutade med gruppseger. Förra året räckte det ända till totalsegern.  - Konkurrenterna har nog koll på oss nu. Vi kan inte smyga fram längre, säger Calle när jag kollar läget en dryg vecka innan start. Helt klart tillhör Calle och Fredrik favoriterna med sin Wasa 41 Aitutaki. Men hittills har ingen tagit två totalseger. Det krävs en del flyt med väder och vind för att ta hem totalen, inte bara en snabb båt.

Under våren har de seglat en tävling, Lidingö Runt där de slutade på en fin femte plats. I övrigt har det mekats en del med säkerhet och segel och Calle tycker de är väl förberedda. SRS-taled har dock åkt upp några hundradelar medan många av motståndarna har lyckats sänka sina SRS.

Vi kommer in på båten och dess egenskaper. – Den är rätt tung så långa bogar passar bra, säger Calle.  – Den har lite svårt på kryss så vi vill inte ha några slagdueller. Sydvästvind är ju den dominerande vindriktningen så statistiken talar för vindar som passar Wasan.

Klassindelningen är i skrivande stund inte klar ännu. Men det är inte otänkbart att Aitutaki hamnar i samma startgrupp som J/120 Euforia med Jonas Bergström och Björn Österberg. Björn som Calle har haft mycket att göra med i arbetet med båtens segelgarderob. Förra året hade de en tuff kamp ända in på mållinjen.

Föresten så gifte sig Calle häromdagen. Är det en bra uppladdning inför Watski 2star tro?


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.