• Skitiga båtklubbar

Ett inslag från Östnytt här om dagen angående bottenfärger och miljö. Inspelat i Trosa förståss…


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

2 comments for “• Skitiga båtklubbar

 1. 29 april, 2012 at 11:35

  Vilka båtägare importerar kopparpulver från USA?? Vad är nu detta för vilda storys? Eklund säger att båtägare måste skrapa o slipa. Jag har aldrig varken skrapat eller slipat någon botten på över 20 år. Tunnskiktsfärger VC17Eco m.fl. behöver bara tvättas av med såpa, vilket är en stor arbetsmiljövinst.
  Koppar som finns i naturen (och dessutom är en förutsättning för liv) är enligt SXK:s miljöexperter det bäst fungerande och mest miljövänliga man kan ha på sin båtbotten. Detta har man nu insett och sådana färger tillåts nu igen vilket ändå tyder på att man sansat sig inom KemI och myndighetssverige.
  Fysikaliskt fungerende s.k. mjuka båtbottenfärger där färg tillverkade i mer eller mindre kända substanser orsakar stora utsläpp av båtbottentvättar o på spolplattor borde totalförbjudas omg. Hårda kopparfärger är det som gäller.
  Stefan

 2. Mats V
  30 april, 2012 at 10:26

  Willhelm Meinhardt ”Båtentusiast” och nu tydligen även expert på insmugglat kopparpulver från USA som i mörka källare bakom låsta dörrar blandas ihop med tapetklister till en miljöbomb som påstrykes massor av båtar i smyg och ligger bakom miljöförstöringen i Ostersjön. Jisses. Lokal-TV at it’s best.
  Har ALDRIG NÅGONSIN hört talas om någon som gjort detta.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.