• Watski 2star | 81 anmälda

I går tisdag klockan 20.00 öppnade OxSS för anmälan till Watski 2star Baltic. Anmälningarna formligen stormade in. Nu på onsdag morgon är det 81 anmälda, varav 41 betalt anmälningsavgiften. Watski 2star är fortsatt hett.

Av de 81 båtar som finns på listan är bara en flerskrovsbåt. Enligt inbjudan måste det finnas sex anmälningar från flerskrovare redan den sista november för att de ska få vara med. Lite hårt tycker jag. Men det skulle va kul att se dom på banan även om jag inte är nån flerskrovsfantast. In med anmälan nu!

Bland övriga är nu Kjelle Enbom, Trosa BK, anmäld med sin Dehler 34 Rabalder. Även Kjelles stora motsåndare Stefan Kindeborg är anmäld, men det är inte klart om han kommer att segla sin Dehler 34 DD. Det lär tydligen jobbas på att få gasten Jan Jakobsens Arcona 400 i racingskick.
På anmälningslistan finns även Jimmy Hellberg med sin Airbender. 2011 fick de inte starta på grund av för låga mantåg. Till Gotland Runt fick Jimmy dock dispens och tog sig runt double handed och blev tvåa. Återstår att se om Airbender får starta den här gången.
SolidTango racing med Johan Lundqvist och Stefan Blom är också anmälda. Men vem sköter livesändningen från starten då?

En intressant anmälan är Breidablik, en av X-yachts senaste skapelser i form an Xp-44. Den seglas av Anders Fredholm och Claes Gustafsson.

Anmälningarna lär fortsätta strömma in i skaplig takt under de närmaste dagarna.

www.watski2star.se


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

6 comments for “• Watski 2star | 81 anmälda

 1. 9 november, 2011 at 10:07

  Det blev just 82 anmälda. Xperia med Claes Falk och Jesper Qvarnström är nu anmälda och utmanar därmed Rio med Ludde Axling.
  Tangosailing har de uppgett som hemsida. Det tackar jag för :-) Kanske borde de ha en Tangosailinglogga på båten också :-)

 2. 9 november, 2011 at 10:30

  Tango som tango…
  Om Solidtango är ute på sjöhavet så kan väl Tangosailing sköta livesändningen?

  Att OXSS har en nedre SRS-gräns är ganska naturligt eftersom det är få små båtar som klarar Cat3-reglerna och dessutom så blir det mer utsträckt i tid för arrangörerna men att diskriminera flerskrovarna så här har jag svårt att smälta. Tyvärr stämmer det överens med vad flerskrovsseglare upplevt hos OXSS t ex i samband med Arkö Runt (centerbordsbåtar får inte starta…).

 3. 10 november, 2011 at 10:56

  Det är fler än jag som jobbar på Solidtango så det löser vi nog på något sätt ;) Niklas du gjorde ju ett fantastiskt jobb förra året såväl när det gällde kommentatordelen som själva filmandet. Här tredje starten från i somras, visst längtar man redan till starten 2012. http://w2sbloggen.se/blogs/2-watski2star/posts/56-starten-watski2star-startgrupp-3-2011

  • Fredrik
   10 november, 2011 at 20:41

   Härliga bilder, nu när vädret är lite svalare och gråare! Och de flesta båtarna har ganska lite vatten under kölen…

  • 11 november, 2011 at 07:24

   Det är första gången jag ser film från starten. Ser ju riktigt bra ut. Det ska sägas att det var inte helt lätt att stå på akterdäck på Lagoonen, hålla i kameran och ha koll på båtar och fakta. Det gungade mer än vad som syns på bilderna. Kul var det, och jag gör gärna om det. :-)

   • 11 november, 2011 at 12:23

    Bra filmat under de förutsättningarna. Kanske vore bättre att gå på ”solsidan” men det kanske läar med en så stor båt? Du kan ha en sele och lina som går förut så kan du luta dig akterut och bli lite stabilare?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.