• Dags för Byxelkroken

På lördag är det dags för den 43:e upplagan av Byxelkroken. Tävlingen startar på Lucernafjärden utanför Västervik, delmål i Byxelkrok där det intas en del god mat och säkert en och annan öl. På söndagen återstartar man utanför Byxelkrok för att segla tillbaka mot Västervik.

103 båtar är anmälda vilket är några fler än de som startade förra året. Vädret ser ut att bli bra med vindar omkring väst och sydväst, och solen verkar dyka upp lagom till helgen. En perfekt avslutning på race-säsongen för många.

Västlig vind innebär mest slör på lördagen, och spinnakerbåtarna bör kunna bära spinnakern hela vägen. Slör bör även gillas av gennakerbåtarna.
På söndagen lär det inte bli väder för spinnaker, men har man en code zero i segelgarderoben så kan den säkert komma till användning.
Avtagande vindar lär gynna de som hinner till Byxelkrok tidigt på lördagen. Håkan Karlssons Aspect 40, Noel Barkeluis Farr 30 och Claes Falk med X-35 bör kunna gå bra. I alla fall på lördagen. Claes Falk kan ju få knepigt på söndagen om det blir lätta bidevindsbogar då X-35:an seglas med fock.

Göran Marström deltar också med sitt nya fartvidunder M32. Katamaranen har fått SRS-talet 2,36 och det ska bli mycket intressant att se hur den går. Först till Byxelkrok lär han i alla fall bli.


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.