• Lions Kanna | En månad kvar

Det är en månad kvar till Trosas jollekappsegling Lions Kanna. Tävlingen har sedan 1990 varit den största regattan i Sörmlandscupen, och jag är ganska säker att så blir fallet även i år. Deltagarantalet på de två första Sörmlandscupseglingarna var inte speciellt höga.

Till tävlingarna i Trosa är i skrivande stund två anmälda men jag räknar med runt 20 seglare.

Ett telefonsamtal härom veckan skvallrar om att det kan komma starka utmanare till kampen om det stora vandringspriset, lagpriset Lions Kanna. Tävlingen är ju öppen så även seglare från andra klubbar än de sörmländska får ju deltaga. För att kunna slåss om lagpriset ska en klubb ha minst fem deltagare i minst två klasser. Optimist, Optimist Grön, Laser Radial och E-jolle är klasserna som är ”fasta”.

Tävlingen går av stapeln söndagen den 21:a augusti på vatten i nära anslutning till klubben. De senaste åren har vi seglat på Tureholmsviken just utanför bryggorna. Nackdelen är att det är grundt och vid kappsejsning finns risken att fastna med masten i dyn. Fördelen är förståaa att seglingarna syns från bryggan och att det är nära ”hem” för de som inte vill fullfölja.

Anmälan och mer info finns här >>>


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.