• Sandhamn Race Week dag 2

I dag var det mest gråväder och riktigt friska vindar med en del incidenter som följd. Besättningarna fick slita ont och materialet slets hårt. Tuffa tag med andra ord.

Finn-Flyer 42 Avantime ligger långt ner i resultatlistan. Foto: Patrick Fällman

I ORCi-SM ångar DataCom Lindahl, (TP 52) på och vinner race efter race. Lite halvtråkigt. ett race återstår, ett kustrace där jag antar att det ingår en viss viktning av poängen. Aspholm och kompani har efter kryss-läns-racen sex poäng och tvåan, Epsilon-Nemo (IMX 40) har 22 poäng. Om jag har koll på poängräkningen så får inte kustracet räknas bort, dessutom värderas poängen gånger tre. Så saken är inte klar.
I SRS-klassen håller britterna i Sailplane (Prima 38) undan trots lite dippar i resultaten under dagen. Tvåa är Jane Doe (Elvström 717).

En uppgiven Express. Bakom syns den röda DataCom. Foto: Patrick Fällman

I Express-SM har man hunnit med fyra race idag och därmed är åtta race genomförda. Ett race kvar i morgon, och här är det helt öppet. Lars Idmyr och kompani på SWE 2015 dominerade igår. Idag gick det tyngre och i stället var det Björn Österberg, SWE 2012 som var dagens stjärna med tre vinster. Österberg är därmed tvåa, bara två poäng bakom Idmyr. Även trean, Joakim Rodebäck, X-Ray, SWE 452 har guldchans då han bara är fem poäng bakom Idmyr.

Expressbryggan. Foto: Patrick Fällman

Min rankingetta, SWE 2002 med Aage Reerslev har det tyngre och ligger för tillfället bara på tionde plats.
Många hade problem i dagens hårda vindar, bland annat SWE 223 Skånegåsen som fick utgå ur dagens första race med ett havererat storfall. Det fixades dock tillfälligt och man han ut för att segla sisa racet, men har halkat ner till 19:e plats.

Farr-bryggan. Foto: Patrick Fällman

I klassmästerskapet för Farr 30 ser det ljust ut för skåningarna i Farrbar II. Stamming med besättning har vunnit samtliga sju race och guldet är väl klart. Lämnar de W.O på de två sista racen vinner de i alla fall, om jag räknat rätt.

Mer från regattan finns här >>>


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.