• Sandhamn Race Week dag 1

För några är Sandhamn Race Week uppvärmning inför Gotland Runt. SM avgörs i klasserna Express och ORCi, och Farr 30 gör upp om klassmästerskap. Nått mästerskap för IRC verkar det inte ha blivit. Det va väl i alla fall tio båtar anmälda till IRC.

Första dagens seglingar bjöd på sköna vindar upp mot tio meter, tajta race och ganska väntade resultat. I ORCi har DataCom och Ralf Aspholm & Co tagit kommandot med spikar i tre av fyra race.

I SRS-klassen är det brittiska Prima 38:an Sailplane med Gordon Ketelbey som leder efter fyra race. Sailplane var en av de som var anmälda till IRC, men snabbt fick det skaffa sig ett SRS-mätbrev för att kunna deltaga, och det verkar ju gå bra även det.

I Expressmästerskapet är det SWE 2015, den för året nya Finessabyggda båten med Lars Idmyr i täten. Inte helt oväntat det heller. I toppen finns idel kända namn, även om jag trodde SWE 2002 Burken med Aage Reerslev skulle ligga högre upp än sexa. Men det är långt kvar ännu.
37 båtar kom för övrigt till start vilket inte alls är så illa. Det är i nivå med tidigare år, undantaget Marstrand då förståss som samlade 55 startande.

En klass som däremot slår deltagarrekord är den heta Farr 30-klassen. 10 startande och mycket action. Byggmästare här är Malmöseglarna och europamästarna FarrBar2 med Mikael Stamming vid rodret. Fyra spikar av fyra möjliga. På andra plats jagar Magnus Woxén med Sogeti.
Här på team FarrBars hemsida finns mer att läsa, och se från Sandhamn >>>

Resultat och info. Race Week >>>


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.