• Gotland Runt-vädret

De flesta GR-seglare sitter nog och kollar in allehanda väderrapporter och grib-filer vid det här laget. De som kollat ett par dagar har nog sett att prognoserna växlat en hel del. För några dagar sedan såg det ut att bli rätt friska nordostliga vindar som skulle vrida mot ost, och en hel del regn. Väderprognoserna just nu talar fortfarande om nordostvindar på onsdagen, men styrkan har minskats ordentligt och när fältet närmar sig Hoburgen ser det riktigt tunt ut. Och då, runt natten mot fredagen visar mina kartor på riktigt snurriga och lätta vindar. Under fredagen verkar det sedan fylla i igen från sydost, men inte speciellt friskt.

Gotska Sandön och ett blankt hav - Foto: Jesper Q

Det ser ut att bli mycket spinnakeråka, och gennaker för de som har dessa segel i garderoben. Men något snabbt race ser det inte ut att bli.

Intressant att läsa på många bloggar inför racet att många vill ha mycket undanvind, och att det ska gå snabbt. Trodde man körde Gotland Runt för att det var kul att segla, och inte för att man villa hem så fort som möjligt ;-)

Själv hoppas jag på lätta vindar och mycket kryss så det tar riktigt lång tid. Även om jag skulle delta själv så skulle jag gärna ha en hel del kryss.


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.