• Rallytjejer seglar Gotland Runt

Båten SolidTango, en Arcona 321

Streamingföretaget SolidTango har ni säkert sett namnet på tidigare. I samband med bland annat Gotland Runt och Watski 2star Baltic brukar de synas lite här och där för att försöka göra segling tillgängligt för oss som sitter på land och inte får/kan följa med på havet. De har även en båt, en Arcona 321 som brukar synas i samband med diverse kappseglingar i Stockholmsregionen.
I samband med årets Gotland Runt, eller ÅF Offshore Race som det ju heter kommer företaget att genomföre en lite annorlunda satsning.
Själv tycker jag det är en strålande idé.

Gotland Runt blir stormig dokusåpa i ÅF Offshore Race

Den 23 februari 2011 stod det klart att den anrika havskappseglingen Gotland Runt byter namn till ÅF Offshore Race. Och redan i år kommer dom största och dom äldsta båtarna att starta från Stockholm istället för Sandhamn som är fallet för övriga båtar. 2012 startar samtliga båtar från Stockholm.

Den här nysatsningen gillas av streamingföretaget Solidtango som under flera år varit officiell streamingpartner till KSSS. Man anser att det är en mycket spännande utveckling med flytten in till Stockholm och man tror att det kan lyfta fram seglingen som sport.

Själva kommer man att göra en storsatsning kring sin egen teknik redan i år. Med företagets egen båt en Arcona 321 har man under våren jobbat med att få ihop en slagkraftig besättning som har som ambition att nå en topplacering men även göra sig bra framför kameran. För huvudsyftet med deltagandet är att skapa en dokusåpa där tittaren få följa med på en spännande resa som innefattar såväl förberedelser och teambuilding som själva racet. Hela inspelningen är koncentrerad till en vecka, med start i Sandhamn och sedan hela varvet runt Gotland. Under denna vecka kommer man även livesända så mycket som möjligt då båten är utrustad med livekamera.

Besättning och filmteam är en härlig blandning av vinnarskallar och människor med olika bakgrund alltifrån Rallybrudar till fullfjädrade kappseglare.

Här en presentation av huvudrollsinnehavarna framför kameran:

Karin Berg
26 år gammal, bor i Göteborg, ursprungligen från Åmål. Började tävlingssegla på Vänern som 13 åring. Sen dess har det rullat på med seglargymnasium i Motala. Under de senaste 6 åren har Karin bedrivit OS-satsningar i olika former.
På meritlistan finns två SM guld i 470, VM och EM i olika klasser samt ett Olympiskt testevent. Har varit medlem i SWE Sailing Team i fem år samt varit med i både KSSS och GKSS elitlag.

Ramona Karlsson
30 år gammal, bor i Stockholm , Sveriges bästa kvinnliga Rallyförare och med i Svenska Rallylandslaget, stuntförare och förarinstruktör. Fokuserad och envis, har kört ca: 70 rallytävlingar. Antal segeltävlingar: 0

Miriam Walfridsson
Med i Svenska rally landslaget, 25 år gammal, bor i Ljung i Västergötland. Jobbar som hälsocoach och co-driver. Bestämd noggrann och lugn. Antal rallytävlingar ca: 90. Antal segeltävlingar: 0.

Övriga delar av besättningen består av filmteam, en seglarinstruktör och ägaren till båten. Totalt kommer man att vara sju personer ombord.

För vidare information om besättning, båt m.m besök: www.solidtangoracing.com

För vidare information om Ramona och Miriam besök: www.ramonarallying.com

För vidare information om bolaget bakom projektet besök: www.solidtango.se

Karin Berg instruerar Ramona Karlsson på första träningen

Det ska bli intressant att se hur det går. Att plockan in besättningsmedlemmar som inte kappseglat förr behöver inte vara fel. Då kan man ju forma dessa som man vill för att passa in i teamet, lära dem det som behövs. Och tävlar de, som i detta fall i andra sporter som har de ju vinnarskallen redan. Det räcker långt.

Bilderna är lånade med medgivande från SolidTango.se

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

1 comment for “• Rallytjejer seglar Gotland Runt

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.