• Spirit blev först i mål

Detta inlägg kommer möjligen att uppdateras efterhand som båtarna går i mål.

22:00 - En tuff kamp utspelade sig om vilken båt som skulle skära mållinjen först i Oxelösunds hamn. Vid fyren Gustav Dahlén hade Euforia, J/120 ett förssprång på ett par distans. Men den större Baltic 50:an Spirit knappade in meter för meter och passerade på upploppet strax före mållinjen. 14 sekunder skiljde båtarna åt.
Euforia ligger dock bäst till efter korrigerad tid och kan nog vara med i kampen om totalsegern.
Spirits seglade tid runt banan, 35:22:08 är nytt rekord runt banan för enskrovsbåtar, om jag har koll på siffrorna. Grattis Erik Lindgren och Peter ”Blur” Gustavsson.

22:30 – Östertäljebåten Wild, Linjett 33 med Thomas Forslund och Christer Björk har just gått i mål men ligger ”bara” trea totalt sedan en annan sörmländsk båt just gått i mål och övertagit ledningen. Det är Wasa 41:an Aitutaki med Calle Nyström och Fredrik Enander som just nu leder totalt. Aitutaki vann sin klass både 2009 och 2010.

23:00 - En efter en går nu båtarna i mål och Aitutaki håller totalledningen. Arcona 430 Zelma gick just in på sjunde plats på etappen och sexa totalt. Strax innan har de båda Aspect 40:orna passerat mållinjen och Nävekvarnsbåten Respect med Håkan Karlsson och Johan Eriksson leder nu etappen och är trea totalt. Systerbåten Effect tog platsen just bakom, i både totalen och på sträckan.

Slut för idag. Skriver vidare under söndagen!


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

1 comment for “• Spirit blev först i mål

  1. Fredrik Lönegren
    27 maj, 2011 at 22:20

    Hej Har du koll på vilken skilnad det ska va mellan Euforia och Wild?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.