• iPaden har kommit

I fredags eftermiddag dök paketet upp. Snabbleverans! Drygt 24 timmar från beställning tills jag hade den i handen. Jag valde det ekonomiska och lyckades beställa en ”padda” av första generationen.
Enkelhet! Tänk om alla elektroniska produkter vore så enkla att hantera som denna. Det finns inte ens en manual i förpackningen, bara en liten lapp där det står att man ska ansluta till sin dator och följa instruktionen på skärmen.
Jag har som ni ser på bilden pimpat med en lite personlig bakgrundsbild. Och någon form av fodral måste man ju förståss ha. Den blir ju lätt både repig och skitig. Ett vattentätt fodral dock är beställt, liksom en 12V-laddare.

En och annan app har även hunnit tankas ner. Två stycken timer-appar, som båda har sina brister. Återkommer till dessa i ett senare inlägg. Jag inväntar dock Vi Båtägares test av navigationsprogram innan jag väljer vilket jag ska använda mig av.
Tipsa gärna om ni har förslag på andra användbara eller roliga appar.


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

12 comments for “• iPaden har kommit

 1. Gustaf
  30 april, 2011 at 17:40

  iRegatta, ship finder

 2. Tommi
  1 maj, 2011 at 22:13

  Prova även Sjöfartsverkets ViVa, vind och vatteninformation i realtid.

 3. 3 maj, 2011 at 16:22

  Vi kör med Navionics sjökort. Har testat en helg. funkade kanon och kräver ingen mobiltäckning. Har den i IPhonen också men där funkar den väl så där….. Mest för skojs skull.

 4. 3 maj, 2011 at 16:55

  Varifrån handlade du?

  Har du hunnit få koll på den interna GPS:en? Håller den kontakt hela tiden och fungerar den nere i ruffen osv?

 5. 3 maj, 2011 at 17:42

  iPaden beställde jag från Komplett.se. Det fanns bara sju kvar då av iPad version ett.

  Har inte testat GPSen så mycket ännu. Testade den dock i bilen mellan Trosa och Västerljung i söndags och den visade exakt hela vägen. Här hemma innanför betongväggarna med två våningsplan över så visar den ganska bra position också.

  Beställde vattentätt fodral samt 12V-laddare från Bazula.se. Ligger på posten och väntar.

 6. Calle
  10 juni, 2011 at 10:14

  Hej
  Vilket nacken ram kör du med?
  Vilks vattentät påse använder du och synpunkter på denna?
  /Calle

 7. Calle
  10 juni, 2011 at 12:52

  Navprogram skulle det såklart stå!

  • 10 juni, 2011 at 13:07

   Jag kör Navionics på min iPad. Funkar bra.

   Det vattentäta fodralet jag använder är ”Trendy digital” som jag köpte på Bazula.com (länk)

   Fodralet gör dock att kontrasten på skärmen blir lite sämre och i starkt solljus är det lite knepigt att se tydligt på skärmen. Men det funkar.

   • Calle
    10 juni, 2011 at 23:38

    Hej,
    Tack, varför valde du just det programet? Erfarenheter? Synpunkter? Nöjd med funktionerna?
    /Calle

    • 11 juni, 2011 at 06:04

     Jag läste en hel del på olika nätforum samt ett test i Vi Båtägare nr 5. För min del stog det mellan Navionics och 88 Sea. Enkla funktioner och kostnad.
     Det finns ju andra mer avancerade program, men jag var främst ute efter sjökortsfunktionen, att se var man befinner sig.
     Jag har i princip bara använt ”paddan” två gånger ännu. Ska ut idag lördag på en kappsegling där jag förhoppningsvis kommer att ha amvändning för navigationsprogramet.
     Hittills är jag i alla fall nöjd. Priset är en faktor. 235 kr (tror jag) för Navionics Baltic HD. Prgrammet är enkelt och har enkla funktioner. En nackdel, kan man tycka är att kartbilden alltid visar norr uppåt på skärmen och inte mot just norr. För mig är det dock inget problem då jag alltid navigerat på just det viset även med vanliga sjökort.

     Läs gärna på maringuidens forum. Sök på iPad: http://www.maringuiden.se/forum/

     • Calle
      23 augusti, 2011 at 10:37

      Hej,

      Några erfarenheter efter sommaren??

      /Calle

 8. 23 augusti, 2011 at 10:45

  @Calle. Jag är helt klart nöjd med min iPad. Dock har jag inte seglat med den så många gånger ännu. På sjön har jag använt den tre gånger. En kappsegling, en tursegling och så var vi ute på en resa med skärgårdsbåten Cinderella i Stockholms skärgård. Jag tycker det funkar bra. Även i starkt solsken tycker jag synligheten är helt okej. Navigationen på Navionics-appen funkar.
  Till helgen ska vi köra Arkö Runt och det är en segling där jag hoppas ha nytta av ”paddan”. En längre tävling och mycket navigering.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.