• Sailonline-seglarna i Kapstaden

De virtuella jordenrunt-seglarna på Sailonline.org har nått Kapstaden. Först i mål tidigt på söndagmorgonen blev svenska theviking71 som nu även leder SOL Global Challenge totalt. Själv passerade jag mållinjen strax efter midnatt mellan söndag och måndag på plats 58 och innehar en tolfte plats totalt.
Etappen från Gibraltar till Kapstaden har präglats av vindar som inte riktigt stämt med hur det brukar vara. De kraftiga vindarna som brukar dra ner längs Brasilianska kusten och runt högtrycket nere på Sydatlanten har inte riktigt infunnit sig som brukligt. Vinnarreceptet för denna etapp blev att inte jaga ner till the roaring fourties utan att snedda in mot Kapstaden norr om det sydatlantiska högtrycket.
Redan på tisdag morgon går starten för nästa etapp. Allt för att vi ska hänga på de riktiga båtarna i Barcelona World Race som inte tar några pit stop i land.


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.