• Halvtonnare.se

Halvtonnare.se är en ny svensk sajt om just gamla halvtonnare. För oss som en gång i tiden seglat 1/2-ton är det kul att ha lite koll på de gamla båtarna. På 90-talet seglade jag X-95 (X-iL, SWE 6177).  X-95 blev ju bästa seriebyggda båt vid half ton cup 1982.

Nere i Europa seglas halvtonnarna ganska aktivt fortfarande i Half ton Classic Cup som varje år samlar runt 30 båtar.

Halvtonnare.se finns även på Facebook.

Mannen bakom Halvtonnare.se, Andreas Ström är förståss ägare till en gammal halvtonnare. Pippifax, SWE 8299 som byggdes som Comfortina 1 1980. Ingemar Boding seglade då båten till en sjunde plats i Half Ton Cup i Sandhamn.


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.