• Barcelona World Race startar idag

Idag klockan 13.00 svensk tid startar de femton båtarna i jorderuntkappseglingen Barcelona World Race. Båtarna som seglas är IMOCA 60, och dessa seglas av två personer non stop runt jorden med start och mål i spanska Barcelona. Jag är väl inte helt insatt i vilka som är favoriter, men efter att ha läst lite på diverse sajter verkar den franska båten Virbec-Pabrec 3 vara en av segerkandidaterna. Paret som ska ta den båten runt jorden är titelförsvarande Jean-Pierre Dick och den rutinerade Loïck Peyron.

En som har uppmärksammats mycket de senaste dagarna är Alex Thomson som seglar båten Hugo Boss tillsammans med Andy Meiklejohn. Härom dagen åkte dock Thomson in på sjukhuset för en akut blindtarmsoperation, och där ligger han kvar ännu. Thomson har fått startförbud, men Hugo Boss kommer att starta ändå. Holländaren och väderexperten Wouter Verbraak kommer att kliva ombord. Troligen sker sedan ett byte där Alex Thomson kliver ombord vid Kanarieöarna eller Kap Verdeöarna.

Jesper Hoffstedt har på sin blogg listat alla teamen. Läs mer här >>>

Även norska Seilas.se skriver om de olika teamen här >>>

Tävlingens hemsida >>>

Segla IMOCA 60Sailonline.org >>>


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.