• Tät fajt på Kringlan Cup

Det var väl inte världens trevligaste väder på lördagen. Mulet och gott om regnskurar. Det va dock hyggligt varmt, och vindarna blåste måttligt.
Ute vid SBS klubbö Fifång seglades Kringlan Cup. En lite mer familjebetonad segling med kort bana som slingrar fram bland öarna. Starten är så kallad omvänd start uträknad efter SRS-talet. Långsammast båt startar först. Och först startade Bror Sjökvist med sin Maxi 95. 33 minuter senare startade den snabbaste, Stefan Eriksson med sin Dragonfly. Jakten var igång!
Med tanke på den täta målgången så hade arrangören räknat på rätt vindprognos och resultatlistan blev väldigt jämn. De 18 startande båtarna var i mål på mindre än 12 minuter.
Först i mål och segrare blev en gäst från GBK (Grödinge?), P-O Strömberg med en Lotus. Segermarginalen till tvåan blev endast 16 sekunder. Och tvåan var en helt annan typ av båt, en Melges 24 seglad av Martin Dubois. Båten som startade först lyckades knipa en tredje plats med endast två sekunder till godo på Peter Ståhl med en Ridas 31.
På sjunde plats finner vi bästa Trosabåt, Kjell Enbom med Dehler 34 DD.
Ser också i listan att Curre Larsson bytt sin gamla Wasa 34 till en ny Dehler 29. Den låg i Trosa i somras och därmed finns det två nya Dehler 29 i området. I Trosa finns ju Martin och Linda Axelssons Gryffindor som för övrigt är anmäld till Trosas Höstsegling. Kommer Curre till Trosa och utmanar kanske?

Resultat >>> (pdf)


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.