• Friskt på Tjörn Runt

Den 47e upplagan av Tjörn Runt är i hamn. Det blev ett friskt race med friska sydvästliga vindar och till en början en del regn. Av de 465 registrerade båtarna tog sig 409 i mål. Tjörn Runt är fortfarande landets deltagarmässigt största race.
Årets segrare bland kölbåtarna blev Simon Petersen med den egendesignade SP 75, en skärgårdskryssare på 16 meter. Birgit, som båten heter var även 2009 högt upp i resultaten då de vann klassen och blev trea totalt.
Det var för övrigt en god blandning av båtar i toppen och många väntade namn vilket visar att det antagligen var en hyggligt rättvis tävling. Segelmakaren Bengt Falkenberg slutade tvåa med First 40 Teknova och Martin Nilsson blev trea med Salona 37 Windchaser. Både Bengt och Martin kom ju högt upp tidigare i år på Express-SM. SM-segraren Michael Collberg seglade på Tjörn Runt Express och slutade nia totalt och spikade förståss Expressklassen.
En annan rutinerad herre som brukar synas i topp är Smaragdseglaren Emil Sandberg som nu seglade sitt 45:e Tjörn Runt och förståss segrade i sin klass, sjua totalt.
2009 års segrare, Arne Goksöyr med en Koster 32 visade att det inte var en tillfällighet i fjol och tog segern i klass 13 och 22a totalt.
Snabbast runt banan på seglad tid var Jonas Frii med sin Formula 18-katamaran. Jonas segrade även i flerskrovsklassen överlägset och dessutom slog han även kölbåtsvinnaren på beräknad tid.
En och annan ostkustbåt hade också letat sig ner till ”andra sidan”. I klass 4 slutade Valdemarsviksseglarna Delphia Sail racing Team på 29 plats av 41 startande, och i klass 6 segrade Rickard Svanberg med en CB 66 racer.

Tävlingen sändes ju direkt på webben och de hade väl vissa kontaktsvårigheter skulle man väl kunna säga. TV-sändningarna ute från båt var väl inte det bästa. Det hackade, bröts och gungade. Och när man väl såg nått så var det ganska svårt att se vad det var för båtar som hamnade i kameran. Resultatrapporteringen ”failade” ochså en del då man på arrangörens hemsida lyckades med att länka rundningsresultaten under länken målresultat. Det var även dessa resultat som redovisades i webbsändningen och även av speakern i Kyrkesund.
Nu är dock alla resultatlistor på rätt ställe.. här >>>


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.