• Trosa tog tillbaka Lions Kanna

Regnet hängde i luften och åskan mullrade på avstånd, men båda delar häll sig på behörigt avstånd. 18 seglare från de sörmländska klubbarna gav sig i morse ut på Tureholmsviken utanför Trosa för att göra upp i tre klasser. Lions Kanna är namnet på TrBKs deltävling i Sörmlandscupen. Lions Kanna är också ett stort vandringspris som tillfaller bästa klubb i tävlingen. Oxelösund var regerande innehavare av ”Kannan”. Att vandringspriset är åtråvärt visar OxSS när Martina Thorn ställer upp för klubben trots att det var över ett år sedan hon seglade senast. Tyvärr fick inte OxSS ihop fem seglare ändå som i stort sett behövs för att kunna matcha om ”Kannan”.

Tävlingarna blev nog det bästa på många år. Bra vindar som vred lite och ökade. Men styrkan höll sig under kapsejsningsnivå. Inget badande idag.

I den gröna gruppen blev det stenhårt. Johan Hagströmer stikade första racet och Linus Kristiansson tog segern i andra. Upplagt för duell efter pausen. Men i andra halvlek klev Julius Olsson fram och vann de två sista racen och tog därmed totalsegern före Linus och Johan. Alla tre seglar för Trosa.

I den röd/blå optimistklassen dominerade Strängnässeglaren Elias Rundgren i resultatlistan. Han vann alla fyra race. Men han var inte så överlägsen som det kan se ut. Flera av de andra seglarna var med och matchade Elias runt hela banan. Och det tätnade för varje race. Till slut blev det trippel Strängnäs med Daniel Pettersson tvåa och Måns Gustafsson trea.

I E-jolleklassen var hemmaseglaren Daniel Swedberg först till första rundningen i varje race, men han van bara ett race. ”Jag är nog för dålig på att länsa” tyckte Daniel efter seglingen. Kanske det, men i första racet tog Daniel en boj för mycket och släpte där förbi Martina Thorn. Martina vann de tre första och blev tvåa i det fjärde racet. Nyköpingsseglaren Joakim Nilsson hade det emellanåt lite tungt, men vad jag vet har han inte tävlat med E-jollen så mycket ännu.

Med dessa resultat blev det alltså så att ”Kanna” är tillbaka i Trosa. Välkomna tillbaka nästa år och försök ta den!

Här finns resultaten från dagens Sörmlandscupsegling i Trosa >>>

Bilder kommer senare ikväll.


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.